Spring naar inhoud

Epiloog, en United ook.

juli 12, 2007

Eerst het goede neuws; alle (733) foto’s staan er op !

Na een weldadig ontbijt gaan we mooi op tijd naar O’Hare airport om daar te informeren waarom we geen stoelnummers hebben voor onze eerste vlucht, naar Washington-Dulles. Die krijgen we aan de gate, volgens de service balie. Omdat we nog tijd hebben besluiten we buiten nog een rokertje te pakken. Tijdens het langslopen valt me op de monitors iets op; de vlucht naar Washington is gecanceld ! Dat had die muts ook wel even kunnen zeggen, dus wij weer als een speer naar de service balie, waar dat door een andere jongedame bevestigd wordt. Die gaat voor ons uitzoeken wat nu te doen, en doet daar erg lang over zonder een woord te zeggen. Na een stief kwartiertje komt het verlossende woord; we staan stand-by, maar dan wel priority, voor de 10.55 uur vlucht naar Washington en dat is een half uur later. Eigenlijk een tijd dat we nog niet eens aanwezig hoefden te zijn voor onze originele, en dus gecancelde vlucht. En we krijgen ook nieuwe boarding passen voor de vlucht naar Amsterdam, terwijl we die al hadden. Andere stoelnummers, dus er is hier een smerig zaakje gespeeld door United Airlines. De hadden ons gerust nog een dag en nog eens 500 dollar later naar huis gestuurd.

Ongeveer twee minuten voor vertrek krijgen we OK voor de vlucht en gaan we weer een stukje verderop, richting Washington. Daar moeten we nog een paar uur stukmaken en doen dat met een biertje en een maaltijd. Omdat het een geval van overmacht (weersomstandigheden) is krijgen we van United niks vergoed, ook het transport en hotel in Chicago niet, dus wordt ons vakantiebudget onvrijwillig nog wat uitgebreid. Maar het bier en de warme hap smaken er niet minder om. In de Boeing 777 bezetten we zowat de hele rij 24 in de economy plus klasse, met plenty beenruimte en een eigen videoscherm, dus dat is goed geregeld. Doordat het toestel niet helemaal vol zit regelen we (met name Marion) dat we per persoon 1 ½ à 2 stoelen hebben en we dus ruim zitten / slapen. Na een kleine 7 uur zijn we eindelijk, 24 uur later dan gepland, op Schiphol. De overgangsdag die ik gepland had is er dus bij in geschoten, maar dat overleven we wel. Niet slapen en weer in je ritme komen is de remedie, en vandaar dat het nu na twaalven is en ik nog zit te typen, en ook het hele fotoalbum op de site bijgewerkt heb. En morgen weer aan de bak.

Maar het was nog niet over, de terugreis from hell. Op Schiphol werd bewaarheid wat we al gevreesd hadden; geen enkele van onze koffers was meegekomen. Die blijken bij navraag inmiddels wel in een vliegtuig van Chicago naar Amsterdam te zitten. En worden zo snel mogelijk nabezorgd. Scheelt weer een mooi beetje ruimte in de auto, want we zijn met 6 koffers vertrokken en hadden er tien voor de terugreis. Weer onder de Peperbus kunnen we terugkijken op een geweldige vakantie. De jongens hebben een internationaal toernooi gegooid, Barneveld wint met ons dat toernooi, de Canyons waren geweldig, Las Vegas heel apart en het huis was eersteklas. Zelfs de borg is al weer (zei het grotendeels) terug gestort en vanavond kregen we een telefoontje dat de koffers morgenvroeg bezorgd worden. Kortom alle reden om met een sapje nog even na te praten over deze supervakantie, waarvan jullie hopelijk via deze site een beetje hebben kunnen meegenieten. Los Ballos !!

Freddy, Gerrit, Henk, Jan, Marion en Tini

Advertenties

From → Las Vegas 2007

5 reacties
 1. Tini permalink

  Dat heb je er weer mooi opgezet.
  Ben samen met Roland toch zo’n uurtje bezig geweest alle foto’s te bekijken.
  Hopelijk zijn ook morgen (of is het vandaag, ben een beetje de weg kwijt) alle koffers er echt en kunnen we aan de was gaan.

 2. Freddy permalink

  Mensen bedankt voor deze prachtige vakantie.!!!

 3. Tini permalink

  Wij sluiten ons bij de reactie van Freddy aan. Groot woord van lof naar Gerrit en Marion voor het steeds maar weer regelen van alles.

 4. Michel permalink

  Wat een geweldig leuk verhaal om te lezen. Volgens mij is het zoals jullie zelf zeggen ook echt een pachtvakantie geweest. Erg leuk om de foto’s te bekijken.

  Groet,

  Michel de Ruiter

 5. This is great info to know.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: